News

Ny teknik: Systemlösningar med silikonövergjutning

Mühldorf am Inn,

Medicintekniska tillämpningar måste uppfylla särskilt höga krav och utsätts ofta för stor mekanisk och kemisk påverkan. För att leva upp till dessa krav har ODU utvecklat systemlösningar med silikonöverdrag. Denna avancerade teknik erbjuder ett flexibelt och heltäckande system med kontaktdon, kabel med lämpliga installationsanpassningar och överdrag samt valfri märkning. Den tåliga systemlösningen håller för upp till 500 autoklavcykler. Dessutom klarar den torkdesinfektion, är kemiskt beständig och biokompatibel. Därtill genomgår de nya skräddarsydda silikonkablarna medicintekniska tester enligt ISO 10993-5. Den unika ytan har haptiska egenskaper som förhindrar fastklibbning och stick-slip-effekter. Hela systemet är enkelt att rengöra och lever upp till stränga hygienstandarder. Dessutom skyddar kabelöverdragets form mot brottskador som skulle kunna skada kabel och kontaktdon.

Den innovativa tekniken passar för olika ODU-standardproduktserier och kundspecifika lösningar. Vi använder processer med både flytande och fast silikon och säkerställer samtidigt en global tillgänglighet. Den flexibla utformningen och de enastående ytegenskaperna banar väg för en säker och tillförlitlig anslutning för medicinska tillämpningar.

Vill du veta mer? Kontakta vårt säljteam på cable-assembly@odu.de eller läs mer här: https://www.odu-connectors.com/silicone-overmolded-system-solutions/