News

ODU-MAC® PUSH-LOCK – smidigt hybridkontaktdon för mer än 5 000 matningscykler

Mühldorf am Inn,

Nyligen presenterade bolaget en nyhet i ODU-MAC® Blue-Line-produktfamiljen: ODU-MAC® PUSH-LOCK.

Det kompakta hybridkontaktdonet är lättanvänt, erbjuder stor flexibilitet i litet format och når upp till mer än 5 000 stickcykler. Särskilt med tanke på den starka trenden att bygga allt mindre enheter spelar storleken en viktig roll. ODU-MAC® PUSH-LOCK kan förses med olika modulinsatser och uppfyller skyddsklass IP67. Den förhållandevis stora M25-kabelutgången är ett välkommet tillskott.

Kombinationen av push-pull-låsning och den modulära konstruktionen är det som särskiljer detta innovativa hybridkontaktdon. Push-pull-låsningen är enkel, tillförlitlig och platsbesparande. Tack vare den kan flera kontaktdon enkelt monteras bredvid varandra. Denna typ av låsning och de små stick- och dragkrafter som behövs gör att du enkelt kan använda kontaktdonet med en hand.

ODU-MAC® Blue-Line
Produkterna i ODU-MAC® Blue-Line-serien karaktäriseras av sin manuella hantering och modulkonstruktion, en ekonomisk lösning som övertygar tack vare sin lättanvändhet.
De är även enkla att ta i bruk eftersom modulerna fästs i ramen med klämmor. Ytterligare en fördel med ODU-MAC® Blue-Line är att kontakterna kan bytas ut från stickproppssidan. Även efter installation är den enkelt att demontera crimp-clip-kontakterna.

Många kombinationer möjliga
Modulerna kan kombineras på många olika sätt: signaler, power, HF-signaler (Koax), tryckluft, fluid och datatrafik. Med upp till sju enheter är det möjligt att använda olika kontaktdonsutföranden även vid högsta packningstäthet – redan från enhet nummer 1.

Användningsområden för ODU-MAC® PUSH-LOCK
ODU-MAC® PUSH-LOCK kan med sin enkla hantering och kompakta storlek användas inom mät- och testteknik, exempelvis i racksystem, inom medicinteknik och maskin- och anläggningskonstruktion, men även inom andra specifika användningsområden såsom eventbranschen eller datacentraler. Användaren gynnas av den okomplicerade hanteringen, som gör arbetet enklare. Exempelvis är enhandsanvändningen en viktig fördel inom medicinteknikområdet.
På begäran finns ODU-MAC® PUSH-LOCK även i vitt. Upp till sex mekaniska kodningsmöjligheter undviker att kontakten sticks in fel. Med över 5 000 stickcykler är den långa livslängden ännu en faktor som talar för ODU-MAC® PUSH-LOCK.

Enkel montering
Utan borrhål fästs kontaktdonets ena del på monteringsväggen via ett klämsystem på baksidan. Båda delarna av kontaktdonet är enkla att rengöra eftersom det inte finns några skruvar i vägen. ODU-MAC® PUSH-LOCK är en mycket användarvänlig produkt.
För mer information, kontakta vårt säljteam på sales@odu.de eller läs mer här.